آذرماه سال ۹۷ نظام تولید انگور درّهجوزان ملایر در استان همدان به عنوان دومین میراث کشاورزی جمهوری اسلامی و پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت رسید و برند انگور ملایر جهانی شد.
این شهرستان از نظر میزان تولید انگور در رتبه چهارم کشور و از نظر سطح زیر کشت انگور رتبه پنجم کشور را داراست.
ملایر با بیش از ۱۱ هزار و ۷۵۱ هکتار باغ انگور، قطب باغبانی استان همدان است.
از این باغات سالانه بطور متوسط ۲۷۶ هزار تن محصول انگور برداشت می شود.
۷۰ درصد انگور تولیدی در شهرستان یعنی حدود ۴۳ هزار تن به انواع کشمش آفتابی، تیزابی و سایه خشک تبدیل شده که حدود ۳۰ هزار از این میزان به کشورهایی از جمله روسیه، اوکراین، پاکستان، هند، عراق و رومانی صادر می شود.
اگر چه ملایر رتبه بالایی در تولید انگور و کشمش در کشور دارد ولی خوب است برای اطلاع بیشتر کاربران سایت وزین آفتاب، گزارشی هم از بهترین کشمش سبز سایه خشک ایران که در شهرستان کاشمر تولید می شود تهیه شود. «کشمش سبز قلمی کاشمر» از گذشته های دور با کیفیت ترین و پر مصرف ترین محصول آجیلی در نوع خود در کشور است و از بازار صادراتی گسترده ای در اروپا و حوزه خلیج فارس برخوردار است.